vineri, 29 ianuarie 2010

Cum ingrijesti pielea sensibila a bebelusilor?

Tuturor ne place pielea fina a bebelusilor, dar nu trebuie uitat faptul ca pe cat este de fina si de placuta la atingere, pe atat este de sensibila.

Exista totusi bebelusi a caror piele este chiar mai sensibila decat a unui nou-nascut in general. De aceea, este bine sa ai grija la fiecare lucru care intra in contact cu pielea bebelusului tau.
Alegerea textilelor

Evita texturile aspre, precum anumite tipuri de lana sau materiale sintetice. Sentimentul bebelusului tau cand acestea vin in contact cu pielea lui este asemanator situatiei in care pui nisip pe o coala de hartie.
Bumbacul, pe de alta parte, nu irita pielea. De fapt, textilele din bumbac sunt chiar recomandate adesea persoanelor care prezinta alergii ale pielii. Bebelusul tau va fi in siguranta in hainute de bumbac, acest material fiind unul hipoalergenic.

Alegerea detergentilor

Pentru primele 3 luni, poti proteja pielea sensibila a bebelusului tau folosind detergenti mai slabi sau hipoalergenici.
Cand incerci un nou detergent, spala o singura hainuta a bebelusului cu el si atunci cand o poarta, urmareste sa vezi daca apar reactii alergice. Dupa ce l-ai testat in acest mod si daca pielea bebelusului nu are nici o reactie, vei sti ca este sigur sa ii speli in continuare hainele cu detergentul respectiv.

Hainele noi

Spala intotdeauna lucrurile noi ale bebelusului inainte de a-l imbraca cu ele. Detergentii fara parfum si fara particule colorate sunt cei mai potriviti.
Spala intotdeauna hainele si lenjeria de pat a bebelusului separat de lucrurile celorlalti membrii ai familiei.
Intotdeauna clateste lucrurile bebelusului de doua ori.

Produsele de igiena personala din bumbac

E important sa stii ce contin produsele pe care le folosesti pentru ingrijirea bebelusului tau. Atunci cand cumpara servetele, discuri pentru curatat sau betisoare igienice, de cele mai multe ori parintii considera ca, automat, acestea sunt din bumbac. Isi doresc ca produsele respective sa fie din bumbac, cunoscand calitatile acestui material, dar sunt apoi dezamagiti de produsele cumparate, care pot fi din vascoza, poliester sau polipropilena.
E drept ca sunt multe produsele care par a fi din bumbac, dar cele care nu sunt, e evident ca nu vor fi nici de aceeasi calitate. In plus, textilele sintetice folosite pentru produsele de igiena personala sunt adesea tratate chimic pentru ca textura lor sa fie absorbanta si potrivita pentru a fi utilizata.


Produsele pentru bebelusi

Nu folosi produse pentru bebelusi in primele luni de viata ale copilului. Sistemul imunitar al copilului tau este in plina dezvoltare.
Daca in familia ta au existat persoane care au avut probleme de sanatate a pielii, alergii sau astm, este esential sa ai grija de pielea bebelusului tau si sa-l protejezi de alergenii iritanti.