joi, 14 ianuarie 2010

Ochii caprui si negrii

Rare culorile nepotrivite pentru ochii caprui si negrii.Cele mai potrivite culori pentru ochii tai sunt movurile (purpuriu, lavanda, indigo), tonurile de maro (de la bej pana la ciocolatiu), asa numitul gri de albastru si nuantele inchise de albastru, auriul si piersica (care se poate regasi si in blush).

Metalicul este de asemenea o alegere inspirata pentru ochii caprui, si ma refer aici la bronzul sau rozul metalic, chiar si marourile sau albastrul metalizat.
Ai grija ca sa nu fie prea mult negru la ochii tai si cu prea mult contur pentru ca ai iesi prea mult in evidenta.
Combinatii sugerate: roz si maro, mov si maro, auriu si lavanda, bronz si teracota, albastru metalizat si gri sidefat, verde si indigo, caramiziu si indigo.
Eyeliner: maro, negru, mov, albastru

Rimel: mov, maro, negru, albastru 

Ochii albastri

Culorile care imi vin prima oara in minte cand vine vorba de ochi albastri sunt gri, albastru inchis, maro, pamantiu, lavanda si indigo, piersica.
Rozurile reci, mate si sidefate, argintiul si auriul (in combinatie cu un degrade de albastru, de exemplu) sunt culori care evidentiaza irisul tau. In ceea ce priveste degradeul de albastru, un smoky eyes pe astfel de tonuri, care pleaca de la bleu (sau bleu vernil in caz ca exista si un pigment de verde in culoarea irisului) si se continua cu azuriu, turcoaz, aquamarin si albastru cobalt este deosebit de interesant si de efect, in special prin sublinierea ochilor cu un tus negru.
Combinatii sugerate: argintiu pe arcada si lavanda pe pleoapa mobila, albastru si auriu, piersica si pamantiu, indigo si maro, roz si turcoaz, roz si gri, albastru si portocaliu (pentru indraznete).
Eyeliner: albastru, negru, gri
Rimel: albastru, negru

Ochii verzi


Culorile de baza in machiajul ochilor verzi sunt tonurile de maro (cu predilectie ciocolatiul), de mov (purpuriu si pruna), roz, gri inchis pana la negru carbune.
Sunt de evitat in general: argintiul metalic, tonurile ultramarine de albastru (nu si in cazul ochilor caprui verzui).
Cel mai intens smoky eyes pentru ochii verzi consta in tonuri de mov.
Aplica dermatograf negru pe mucoasa interna imediat sub genele superioare si eyeliner la baza genenlor. Aplica dermatograf verde in linie foarte subtire printre genele pleoapei inferioare, nu si pe mucoasa interna. Daca ai ochii mari, poti opta pentru kajal negru aplicat pe mucoasa interna in combinatia cu verde mentionata mai sus.

Combinatii sugerate: verde si mov, roz si verde, roz si mov, gri inchis si roz, auriu si ciocolatiu, auriu si verde, auriu si mov, lavanda si negru, purpuriu si maro, vernil si albastru ultramarin (extravagant, dar classy, pentru ochii caprui verzui).
Eyeliner: verde smarald, mov metalic, maro, negru
Rimel: verde, mov, maro, negru

Invata sa te machiezi in functie de culoarea ochilor

Ochii sunt o fereastra catre suflet, spunea o vorba din batrani. Pe de alta parte, machiajul ne evidentiaza frumusetea naturala a fiecarui chip si mascheaza micile imprefectiuni care ne complexeaza. Dar uneori este suficient sa iti subliniezi frumusetea magnetica a ochilor pentru a te simti cu adevarat increzatoare! DivaHair. te invata sa te machiezi in functie de culoarea ochilor pentru o privire hipnotizanta si misterioasa!
In tehnica machiajului, ochii au doua calitati fundamentale: culoarea si mobilitatea. Alegerea nuantelor potrivite pentru culoarea irisului ne preocupa constant, insa adevarul este ca, in machiaj, regulile nu sunt atat de stricte cum adesea suntem tentati sa credem.
Culorile fundamentale sunt in numar de trei, celelalte fiind derivate secundare sau tertiare si, prin urmare, compatibilitatea intre nuante nu se reduce la 2, maxim 3, combinatii. Sa trasam insa un mic ghid pentru culorile care flateaza cel mai mult irisul tau.