sâmbătă, 16 ianuarie 2010

FASHION 2010

In primavara-vara 2010, cele mai hot tendinte impun purtarea de T-shirts supradimensionate, de blugi uzati si jachete de motociclist, trenciuri si sacouri cu umeri largi. Blazerele prietenului purtate peste rochii cu imprimeuri florale revin in mare forta.

IN:  Desi suntem de-abia in ianuarie, industria modei s-a mutat in primavara si tu trebuie sa stii deja care vor fi tendintele. Pentru sezonul primavara-vara, surpriza! Se intorc volanasele si materialele gofrate, bluzite si camasi feminine purtate cu pantaloni sau palarii barbatesti.

OUT: Creatorii de moda aproape nu ne arata niciodata modele pentru femei normale, ci ceea ce isi doresc ei sa poarte. Ce se intampla insa, e alta poveste! Lookul androgin al modelelor anorexice nu va inlatura niciodata rateurile de stil si gust din tinutele pe care le vedem noi purtate pe strada: demoazele parca in primejdie dupa o zbenguiala prin padure sau femei care vand o imagine de prostituate (din toate punctele de vedere), cu buricul la vedere, sanii explodand din bluzite prea stramte, cizme de calarie cu pantalonii inghesuiti in ele sau rochite care expun, fain-frumos, funduletul purtatoarelor, pantalonii albi de prost-gust in care fetele si fesele sunt parca bagate cu de-a sila, lasand sa se vada liniile chiloteilor si detalii anatomice de toata jena... Ei bine, toate chestiile astea sint OUT!

Noi inca speram sa nu vedem prea multe sutiene la vedere si neglijeuri purtate pe post de rochii, atunci cand vremea se va incalzi.

RETINE: In moda 2010, prea multa piele la vedere e OUT, modelele de rochite, fustite si bluzite de printesa sunt IN numai daca le combini cu piese masculinizate, palariile raman la moda, la fel si trenciurile, denimul si pielea. Colantii se tin bine pe pozitii, in tinute completate de tricouri si blazere masculine, cu umeri in genul celor purtati in anii `80, insa purtati cu incaltaminte sexy, cu toc.






 

Filmul AVATAR

Actiunea filmul Avatar are loc in viitor. Jake, un veteran de razboi paraplegic este dus pe o alta planeta, Pandora pentru ca s-a inscris voluntar si a fost ales sa participe la un proiect menit sa aduca Pamantului noi resurse. Pandora este locuita de Na'vi, o rasa humanoida cu propria limba si cultura. In scurt timp, oamenii vor intra in contradictie cu rasa Na'vi si cultura lor.

Regizor: James Cameron
Scenarist: James Cameron
Genul filmului: Thriller / S.F. / Aventura / Actiune
Durata: 162 minute.

SUBIECT:
Actiunea din filmul Avatar are loc in secolul al XXII-lea pe o mica luna numita Pandora, care orbiteaza pe un nor gigant de gaze si este locuita de triburile Na'vi,umanoizi albastri inalti de peste trei metri, o populatie extrem de panica cu excepţia cazului în care se simt in pericol sau sunt atacati.
Protagonistul din filmul Avatar, Jake Sully (Sam Worthington), este un fost soldat din marina americana care in urma ranilor dobandite intr-o lupta pe Pamanat este paralizat de la brau in jos. Jake este selectat sa participe in programul Avatar, care ii va da din nou posibilitatea de a merge. Jake calatoreste spre Pandora, planeta acoperita de o jungla luxurianta, plina de forme de viata incredibile, unele minunate si altele inspaimantatoare.
Pandora este insa si casa populatiei Na'vi, o rasa umanoida foarte sensibila, insa mult mai puternica din punct de vedere fizic decat oamenii, considerati primitivi.

Inalti de trei metri, cu cozi si piele albastra stralucitoare. Populatia Na'vi traieste in deplina armonie cu lumea lor neintinata si nealterata de exploatare umana. Si cum oamenii uzurpa din ce in ce mai adanc în padurile planetei Pandora in cautarea lor febrila de minerale valoroase, Na'vi isi dezlantiue formidabilele puteri de luptatoriabilities to pentru a-si apara planeta si existenta pusa in pericol.
Dar Jake este recrutat fara sa vrea sa devina parte a aceastei infruntari si se trezeste prins la mijloc. De vreme de oamenii sunt incapabili sa respire liberi aerul de pe Pandora, ei creeaza prin mutatii genetice o rasa hibrida intre umanoizi si Na'vi, rasa numita si recunoscuta ca Avatar.

Avatar sunt organisme vii care respira insa sunt controlate de un "sofer" uman prin intermediul unei tehnologii care leaga mintea "soferului" de trupul lor de Avatar.
Pe Pandora, prin trupul sau de Avatar, Jake poate fi si se simte iarasi intreg. Trimis adanc in junglele de pe Pandora ca un scut-cercetas pentru soldatii care il vor urma, Jake decopera multe din frumuseţile Pandorei, insa si cu multele ei pericole.
Mai apoi in filmul Avatar, Jake intalneste o tanara femeie Na'vi, Neytiri, o printesa bastinasa, a carei frumusete nu este intrecuta decat de puterea si ferocitatea de care da dovada in lupte. In timp, Jake se infiltreaza in clanul lui Neytiri' si, fara sa vrea, incepe sa se indragosteasca. Jake se va afla printre  fortele militare si industriale de pe Pamant pe deoparte, si Na'vi, care il forteaza sa aleaga partea de cui este, intr-o batalie epica care trebuie sa decida soarta unei intregi lumi.

Data lansare (SUA): 18 Decembrie 2009
Data lansare (Romania): 18 Decembrie 2009
Perioda filmare: 16 Aprilie 2007 - 1 Decembrie 2007
Buget: 230,000,000 $
Incasari weekend: 77,025,481 $
Incasari totale: 430,846,514 $

Cum sa te speli corect pe cap!

Toti ne spalam pe cap de cateva ori pe saptamana, toti cunoastem ritualul samponului, balsamului si a clatirii parului dar, de,fapt, a te spala pe cap in mod sanatos nu este chiar atat de usor pe cat pare. Frumusetea si sanatatea parului nostru depinde foarte mult de grija acordata si de produsele pe care le folosim.




1) Foloseste un sampon care ti se potriveste tie, nu utiliza samponul antimatreata al iubitului tau doar pentru ca... l-ai gasit in baie. Poarta samponul tau cu tine si cand calatoresti, nu folosi ce gasesti prin camerele de hotel.


2) Nu te spala pe cap foarte des, de doua sau de trei ori pe saptamana este suficient. Pentru anumite persoane, chiar si o data pe saptamana este de ajuns.
Samponul nu este cel mai bun prieten al parului. Si daca pe deoparte curata, pe de alta parte abuzul de sampon slabeste firul de par. Daca totusi esti obisnuita sa te speli pe cap in fiecare zi, macar incearca din cand in cand sa speli parul fara a utiliza sampon.


3) Nu folosi sampon in mod excesiv (mai degraba foloseste mai mult balsam decat sampon). Inainte de a te spala pe cap dilueaza putin sampon cu apa intr-un pahar si abia apoi aplica samponul pe par. Astfel parul tau nu vine in contact direct cu sampnul concentrat.


4) Distribuie samponul in mod uniform pe par si nu uita sa-ti masezi si scalpul cu buricele degetelor. Astfel vei elimina celulele moarte si vei stimula circulatia sangelui la nivelul radacinii parului. O piele sanatoasa sta la baza unui par sanatos. Daca scalpul este uscat, foloseste un sampon adecvat care sa nu agreseze.


5) Clateste foarte bine parul dupa spalare avand grija sa nu lasi urme de sampon pe scalp. Incearca sa clatesti parul sub dus, tinand capul in jos si nu in chiuveta.


6) Foloseste un balsam care hraneste si hidrateaza parul si lasa-l cateva minute inainte de a-l clati. Atentie, balsamul se foloseste pentru varfurile parului. Daca aplici balsamul si la radacina, parul tau isi va pierde volumul si va sta lipit de scalp.


Daca parul tau este foarte uscat, foloseste o masca hidratanta sau lasa balsamul pe par cel putin 30 minute (il poti lasa chiar si peste noapte). Ai grija ca si basamul sa fie adecvat tipului tau de par.


7) Usuca parul cu ajutorul unui prosop dar ai grija sa nu abuzezi pentru ca parul ud este mai sensibil si prin frecare il poti rupe mai mult ca deobicei. De aceea este bine doar sa iti infasori parul cu un prosop, evitand frecarea lui.
        
                                                                               Sursa:Lifestiles

Concurs- Castiga bonuri valorice Sodexho Pass in valoare de 150 lei - Ianuarie 2010

Care doriti sa castigati bonuri de 150 lei lasati adresa de email sa va trimit o invitatie!
Atentie am doar 20 invitatii!

Compania se numeste askGfK .

Panelul askGfK funcţionează pe un sistem bazat pe puncte. De fiecare dată când participaţi la un sondaj veţi primi un număr de puncte de care veţi fi informat de fiecare dată când veţi primi o invitaţie de participare la un studiu. Participând la mai multe studii acumulaţi mai multe puncte. Aceste puncte pot fi mai târziu transformate în bani. De exemplu, 1500 de puncte reprezintă 150 ron. Când acumulaţi echivalentul a 150 ron puteţi opta pentru tranferul lor. Bonul valoric Sodexho Pass in valoare de 150 ron vă va fi trimis prin curierat rapid. Este important ca datele dumneavoastra de contact (adresa, localitate, număr de telefon) să fie actualizate de fiecare dată când intervine vreo schimbare.

Expedierea invitatiilor o voi face imediat dupa postarea voastra sau dupa caz, la primirea mailului de la voi dar e posibil ca GFK sa va trimita invitatiile intr-un timp de pana la 10 zile. In unele cazuri acest lucru se petrece in doar cateva minute, in altele in cateva ore sau mai rau... in cateva zile. Deci daca ati postat aici comentariu fiti siguri ca o veti primi, asteptati asadar!