marți, 12 ianuarie 2010

Folli Follie lanseaza primul telefon mobil



La sfarsitul anului 2009 Folli Follie a prezentat la Tokio primul sau telefon mobil realizat in colaborare cu Fujitsu. Impresionantul DoCoMo STYLE series TM F-02B - Folli Follie Gold - este comercializat in 2000 de puncte de vanzare din Japonia, de catre NTT DoCoMo, principalul furnizor de servicii de telefonie mobila din tara. Remarcabil este ca inaintea lansarii oficiale, au fost plasate deja 200 000 de comenzi si in primele zile s-au vandut 17 000 de telefoane, stocul fiind epuizat in numeroase magazine. Telefonul mobil Folli Follie-Fujitsu este rezultatul unei colaborari speciale, care a fost initiata de top managementul Fujitsu, datorita popularitatii de care se bucura Folli Folie in Asia. Dupa negocieri, cele doua mari companii, fiecare respectata in domeniul sau de activitate, au decis sa-si uneasca fortele: Fujitsu a oferit vasta sa experienta in domeniul tehnologiei iar Folli Follie experienta sa in designul de bijuterii.
Folli Follie Gold este o editie de lux, care este realizata in culoarea aurului roz si are fetele ornate cu cristale de zirconiu, care sunt o dovada a mostenirii brandului de bijuterii ce a realizat designul. Terminalul DoCoMo Style seriesTM F-02B este un telefon elegant si modern, ale carui principale caracteristici sunt designul stralucitor si chipul special de parfum pozitionat pe spatele telefonului, care poate fi personalizat astfel incat utilizatorul isi poate pastra la indemana aroma preferata. Telefonul este dotat, de asemenea, cu o curelusa originala Folli Follie din ultima colectie "Reflections".

Primul hotel Giorgio Armani in cea mai inalta cladire din lume



Urmand exemplul celor de la Missoni si Versace, Giorgio Armani va inaugura pe data de 18 martie 2010, primul sau hotel. Armani Resort va include 175 de camere, cinci restaurante si un centru de spa, pe o suprafata totala de peste 40 000 m2. Inedit este faptul ca acesta a fost conceput si construit in cea mai inalta cladire din lume, Burj Dubai Tower, care a fost inaugurata pe 5 ianuarie printr-un spectacol impresionant de lumini si artificii. Se preconizeaza ca investitia va fi de succes, intrucat
designerul doreste sa deschida in anii urmatori alte cateva hoteluri in Milano, New York, Tokyo, Shanghai si Londra, precum si un prim resort Armani in Marrakech si primul cartier rezidential Armani in Marassi (Egipt). Inaltimea turnului Burj Dubai, rebotezat Burj Khalifa chiar la inaugurare, nu a fost deocamdata confirmata, dar se estimeaza ca ar avea peste 800 de metri si mai mult de 160 de etaje. Turnul Burj include si 160 de apartamente de lux Armani Residences, locuinte mobilate de Casa Armani, care vor fi disponibile incepand de luna viitoare. Intreaga structura mai include pe langa restaurante luxoase si patru piscine, un parc de 11 hectare, sase mini lacuri cu fantani arteziene, 3 000 de locuri de parcare subterane si 1 400 m2 de sali de fitness. Cladirea este dotata cu cele mai rapide 57 de lifturi din lume, ce ating o viteza de 65 km/ora. Datorita crizei financiare preturile locuintelor din turn s-au redus de la 2 700 de dolari pe metru patrat, in 2008, la mai putin de 1 350 de dolari pe metru patrat in prezent.

Este tatuajul cea mai veche forma de ARTA !??!

Tatuajul , cea mai veche forma de arta !??!
De-a lungul timpului s-au facut tot felul de afirmatii pro si contra tatuajului, dar uite ca tatuajul a reusit sa reziste inca din cele mai vechi timpuri. Printre ultimele descoperiri doveditoare, este o mumie veche de peste 5200 ani careia i s-au pastrat foarte bine tatuajele, asta dovedind inca o data ca tatuajul este cea mai veche forma de arta!

V-am prezentat cateva dintre numeroasele modele de tatuaje,care au existat si o sa reziste inca cateva mii de ani....poate si mai mult deoarece noi avem tehnologie frate' .

Tatuajul Tribal




Tatuajele tribale au fost in voga pana de curand, mai exact pana in deceniul trecut si este usor de inteles de ce.Ele au un impact vizual extrem de pronuntat, liniile groase de culoare neagra si curbate facandu-le pretabile majoritatii locatiilor standard ale tatuajelor, precum bratul, pieptul, sau spatele inferior.Tatuajele tribale nu sunt in general strict asociate cu un trib anume, desi aspectul lor denota cu certitudine influenta polineziana si maori. Mai degraba in tribale sunt mai multe motive, nu doar pentru ca le evoca tatuajul tribal a anumitor triburi, dar si pentru ca imprumuta un aer oarecum fioros si cutezator celui ce le poseda, acestea fiind unele dintre functiile tatuajului tribal.
Pana intr-un anumit punct, tatuajul tribal se prezinta sigur pe sine este o caracteristica proprie a tatuajului tribal aceea ca o linie relativ simpla si necomplicata cu o line curba care tinde sa arate bine, uneori doar prin ele insele.Modelul de tatuaj tribal se prezinta in diferite forme. Unele dintre cele mai dese optiuni de exeplu , in tatuajul tribal al soarelui si cel al unei stele, ambele prezentand aceste elemente ale naturii intr-un mod foarte socant si stilizat. Exista multe versiuni ale soarelui tribal, multe dintre acestea reprezentand centrul soarelui ca pe o spirala. In cazul ambelor modele, cel al soarelui si al stelei, decoratia ce inconjoara elementul central este cea care confera aspectul tribal. Odata ce sunt observate aceste formatiuni curbe si punctiforme fiind usor identificabile respectivele tatuaje ca fiind tribale.In general, tatuajele tribale denota o energie masculina datorita liniilor apasate si groase. In acelasi timp, sunt versatiile tinzand sa arate foarte bine si pe femei, acestea chiar de statura mica si aspect foarte feminin. Probabil este vorba de efectul de contrast.In ultimii ani cateva modele de tatuaj tribal au evoluat in sensul ca au devenit feminine prin excelenta. Pastreaza aceleasi caracteristici tribale usor de recunoscut, dar au tendinte de a fi mai mici si mai concentrate. Un bun exemplu ar putea fi modelul tribal al fluturelui, in special pentru glezna sau pentru umar. O versiune mai mare a acestuia poate arata foarte bine pe sptele inferior. Reprezentarea tribala a trandafirului este la fel de populara pentru aceste locatii.
Dupa cum am mai afirmat, tatuajul tribal poate avea un puternic impact chiar daca nu reprezinta in mod deosebit ceva, in ultimi ani aparand si alte modele foarte populare. Modelul tribal al ursului, raprezentand cateodata ursul intreg este o rinescenta a tatuajului indienilor nord-americani.Acesta da impresia unui totem animal sau al uni spirit protector al acestuia. Pe alta parte, tatuajul tribal al dragonului este un fel de incrucisare intre tribal si gothic; tatuajul tribal al scorpionului incadrandu-se si el foarte bine in acesta categorie. Toate aceste tatuaje tribale au o nota, intr-un fel agresiva, dar linile lor complicate le fac sa fie de asemenea foarte frumoase. Sunt purtate cel mai adesea pe brat sau pe piept, unii continandu-le cu motive tribale ce le acopera intreaga mana.

Tatuajul irlandez


Tatuajele irlandeze cunosc o mare varietate de stiluri, tragandu-se din variatele si bogatele traditii artistice ale culture irlandeze. Irlandezii au o cultura foarte bogata si plina de culoare, tatuajul irlandez reflectand intreaga sa varietate. De la tatuajele celtice la clasica inima lui Claddagh si tatuajele religioase precum crucea celtica, aceste tatauaje sunt o importanta modalitate de a celebra cultura irlandeza si pe cea celtica.
Cultura irlandeza este rezultatual mai multor influente distincte, acestea fiind reflectate in tatuajul irlandez.Cea mai timpurie dar si cea mai puternica influenta este cea a culturii celtice. Celticii au fost un popor stravechi care odinioara au trait de-a lungul intregii Europe, stabilindu-se, in final, in insulele britaniceIn perioada imperiului roman timpuriu celtii posedau o fabuloasa arta corporala, constand in frumoase si complexe imagini stilizate inspirate din natura. Cel mai popular tip de tatuaj irlandez este cel celtic. Acesta se preteaza perfect tatuajului lucrat in culoare neagra.
Irlandezi sunt constienti de mostenirea celtica, celebrand-o intr-o diversitate de modalitati. Multi irlandezi sunt, de asemenea, si foarte religiosi, existand un mare numar de tatuaje religioase reprezentative pentru cultura religioasa. Catolicii irlandezi sunt buni cunoscatori ai vietilor sfintilor si, desi, tatuajele cu sfinti mai degraba sunt tipice tatuajului Hispanic, gasim destule asemenea imagini si in cadrul tatuajului irlandez, incluzand aici si frumoasa cruce celtica, ce reprezinta un amalgam de imagistica celtica si crestina.Tatuajul irlandez reflecta, de asemenea si folclorul, aflat in legatura cu traditiile atat celtice cat si cele crestine,dar distinct fata de ambele.Acest tip de tatuaje constau din imagini considerate tipic irlandeze precum: trifoiul alb, spiridusul, sau cupa de aur de la capatul curcubeului.Acest tip de tatuaje dovedesc o atractie continua,precum clasicul tatuaj inima lui Claddagh sau imaginea constand dintr-o inima, doua maini si o coroana. Posibil sa fi vazut aceasta inima pe o bijuterie, fiind vorba despre popularul inel irlandez.Irlandezii sunt foarte patrioti; intr-un mod mai degraba sentimental si foarte atasati de propria lor cultura fapt ce explica popularitatea in crestere a tatuajului irlandez.

Tatuajul Maori


Tatuajele maori sunt printre cele mai distinctive tatuaje din lume, arta tatuarii fiind o arta sacra pentru populatia Maori din Noua Zeelanda, care, probabil, a fost adusa din insulele Polyneziei de est.Tatuajele traditionale Maori sunt cunoscute ca ‘Ta Moko’ ce constau in desene spiralate si foarte reliefate ce acopera fata si in unele cazuri fesele si picioarele. De fapt termenul ‘TA Moko’ se refera la procesul de tatuare, in timp ce produsul final, tatuajul insusi, se numeste Moko. Oricum, asa cum vom vedea, procesul tatuarii si tatuajul insusi sunt ramuri separate, conform traditiei maori. Ambele aveau o semnificatie sacra, atat tatuajul Maori, cat si lungul si durerosul proces al efectuarii acestuia.
Istoria populatiei Maori este destul de neclara, ca si cea a tatuajului Maori, dar avem la dispozitie explicatia mitica a acesteia. Conform cu legenda, Ta Moko provine din lumea de dedesubt; cand Mataora un tanar razboinic s-a indragostit de Niwareka, printesa lumii din adancuri, aceasta a fost de acord sa vina in lumea noastra sa se casatoreasca cu el. Purtanduse urat cu ea, s-au despartit, Niwareka intorcandu-se in regatul tatalui ei. Simtindu-se vinovat, Mataora s-a intors in lumea din adancuri pentru a-si recastiga sotia. Reusind acest lucru, tatal lui Niwareka il invata pe Mataora arta tatuajului Maori. Mataora a adus TA MOKO si alte abilitati inapoi in lumea aceasta, unde au fost adoptate de oameni.
Ritualul tatuari Maori este un proces complex. Sunt folosite cutite si dalti netede s-au zimtate, cerneala fiind aplicata prin efectuarea unor incizii. Inutil de spus, era un proces foarte dureros, dar tatuajele Maori erau destinate sa fie mai mult decat decorative, erau o dovada a curajului, puterii si statutului social. Atat barbatii cat si femeile se tatuau, desi femeile intr-un numar mai restrans. Pocesul de tatuare era un ritual, insotit de muzica si somn profund; de fapt somnul era mai mult sau mai putin o necesitate deoarece fata se umfla din cauza ranilor produse prin tatuare.
Tatuajul maori este foarte frumos, constand in forme curbate si spirale cu modele foarte complexe. Tatuarea incepea in timpul adolescentei si era folosita pentru a celebra evenimentele importante de-a lungul vietii. Era o importanta componenta a culturii, de fapt cei fara tatuaje era considerati fara statut social sau fara valoare.Astazi tatuajul traditional maori sau TA MOKO este aproape disparut, dar tatuajele maori cunosc un reviriment. Desi cultura maori cunoaste o revitalizare, a cunoscut si o perioada de stagnare dupa sosirea colonistilor europeni,timp in care traditiile, precum tatuajul, si-au pierdut mult din semnificatie. Tatuajele inspirate din cele Maori sunt deja altceva, multi dintre noi apreciind desenul lor, acestea crescand in popularitate. Tatuajele Maori moderne sunt de obicei situate pe corp, nu pe fata, folosindu-se metode de tatuare moderne.

Tatuajul henna (mehndi)


Nu esti pregatit pentru un tatuaj? Incearca tatuajul cu henna. Tatuajele henna numite si mehndi, sunt un tip de decoratiuni corporale temporare dezvoltate in India. Aceasta arta traditionala nu a fost interpretata ca fiind tatuaj, pana de curand.A fost inteleasa mai degraba ca fiind o cosmetizare,o decorare a corpului pentru ocazii speciale precum nuntile. Oricine a avut ocazia sa vada un desen traditional mehndi, poate sa admita caracterul complicat si socant al desenului. Cele mai comune locuri pentru desenele mehndi sunt mainile si picioarele. Unii artisti folosesc instrumente speciale, dar altii sunt capabili sa deseneze aceste modele si sa aplice henna doar cu mainile.

Henna este o pulbere naturala folosita si pentru a colora parul.Cand este fabricata sub forma unei paste si aplicata pe piele, lasa in urma o culoare.Aceast dispare in decurs de zile sau saptamani, in functie de produsul folosit, unele fiind substantial mai puternice decat altele. Astazi,odata cu cresterea in popularitate a tatuajelor, tatuajele cu henna si-au gasit o noua aplicabilitate. Cu un produs hena se poate obtine un tatuaj temporar ieftin, nedureros si care sa para real. Insa, problema cu multe tatuaje din henna este aceea ca sfarsesc a fi estompate in culori, cu linii neclare si care se decoloreaza rapid. Depinde, se pare, de tipul produsului folosit.
In timp ce unii oameni opteaza pentru tatuajul traditional mehndi, exista si multe alte posibilitati.Se poate alege un tatuaj foarte apropiat de unul real, doar ca va fi de nuanta maro. De exemplu, desenele celtice sau tribale sunt foarte populare. Interesant, unii oameni opteaza pentru imagini crestine tatuate cu henna, fiind mai putin probabil ca un tanar crestin sa aleaga un tatuaj permanent. O alta inovatie este amplasamentul acestor tatuaje cu henna. Ca si in cazul tatuajelor reale, sunt preferate bratele,umerii si regiunea gleznelor.Desenul este executat de un artist tatuator,pasta fiind lasat sa se usuce pana se desprinde singura, lasand la vedere desenul de dedesubt.
Pentru artistii tatuajului, tatuajele cu henna probabil nu vor inlocui niciodata tatuajul real. Daca cineva nu este hotarat, sau este minor sau vrea sa vada cum ar arata un tatuaj real intr-un anumit loc de pe piele ,tatuajul cu henna este amuzant, ieftin si fara durere.
Henna neagra este un nume dat unui colorant toxic ce se adauga in henna pentru a o face neagra. Produsul ce se adauga se numeste parafenylenediamina (PPD) si este folosit in mod traditional in vopselele pentru par. Problema este ca organismul uman este in mod natural alergic la acesta putand aparea reactii severe alergice si cicatrici permanente.

Tatuajul religios


Ideea de tatuaj religios, desi pare deconcertanta din mai multe motive, nu doar acela ca a fost interzis de mai multe religii cum este, de exemplu, iudaismul ortodox, pana de curand a fost asociata intr-un mod confuz cu o subcultura rau-famata, ce pare contrara religiei.
Toate acestea simboluri religioase crestine sau de alta natura, sunt de fapt, tatuaje destul de comune. Interesant, bandele mexicane sau altele tot latine, foloseau aceste simboluri crestine in tatuajele lor timp de generatii, crezand in protectia pe care acestea le ofereau.Astazi, deoarece tatuajul a devenit foarte popular, tatuajele religioase nu mai sunt folosite doar de acestia. Tatuaje reprezentand simboluri crestine cum sunt: crucea si pestele lui Iisus reprezinta o modalitate fireasca pentru crestini de a-si exprima credinta. Lucrurile nu se opresc aici, oamenii folosind tatuajul religios pentru a exprima o mare varietate de conceptii religioase.

Tatuajul religios se include mai multe categorii.Pentru inceput tatuajul crestin reprezentand crucea. Exista o mare varietate de imagini ale acestei categorii, printre care amintim crucea celtica, crucea egipteana ankh, si altele...

In unele tatuaje Iisus este reprezentat pe cruce, ceea ce face desenul mult mai complex. Altele includ coroana de spini in mijlocul cruci sau atarnand de una din brate. Alteori sunt adaugate litere indicand capitolul si numarul versetului dintrun psalm sau biblie. Cateodata insasi crucea este reprezentata cu doua cuie incrucisate, cuie mari ca cele cu care au fost strapunse mainile si picioarele lui Iisus. Exista si alte reprezentari crestine,circumscriind o mare varietate de stiluri, de la maini impreunate pentru rugaciune si portrete realiste ale sfintilor si ingerilor, tatuaje despre care oamenii cred ca-i vor proteja, pana la simboluri mai abstracte ca, asa-numitul peste a lui Isus, un peste stilizat considerat un simbol crestin datorita mai multor referinte biblice.
Bineinteles nu toate tatuajuele religioase sunt crestine, cu toate ca simbolurile apartinand celoralate religii importante sunt mult mai rare. Iudaismul interzice tatuarea desi nu toata lumea respecta acest comandament, ocazional putand fi intalnite tatuaje ce reprezinta steaua lui David sau altele, fiind insa mai degraba exceptii de la regula. Religiile indiene poseda propria lor arta corporala traditionala, dar tatuajul este destul de rar; pe de alta parte, simbolurile Budiste si Taoiste, in ultimul timp au devenit destul de populare.
Printre religiile asa numite de granita, tatuajul religios este destul de comun. Un exemplu elocvent este reprezentat de miscarea neo-pagana care a castigat teren in ultimele doua decenii, atat in America de nord cat si in Europa, practicantii acesteia fiind mari fani ai tatuajului, multe simboluri religioase putand fi gasite printre tatuajele lor favorite. De exemplu: steaua in cinci colturi, imagini reprezentand cele patru directii si cele patru alemente sacre din religiile pagane precum si “athame’’adica pumnalul ceremonial al vrajitoarelor.
Tatuajul religios este deci, mult mai des intalnit si mai versatil decat credem, pentru multe persoane fiind un mod foarte puternic si personal de a-si exprima credinta.

Tatuajul traditional japonez


Tatuajul traditional japonez poate ca este un lucru ce tine de trecut, dar magia lui este eterna. Ca si alte culturi universale, cea japoneza a avut si ea o arta traditionala a tatuajului. Tatuajul japonez s-a nascut destul de tarziu, comparativ cu cel chinezesc, practicat inca inainte de anul 2000 inainte de Hrisos, cel japonez atingandu-si apogeul in jurul anilor 1800. Aceasta era perioada numita Edo, un timp in care puterea si influenta oamenilor obisnuiti era in plina crestere. O modalitate pe care oamenii o considerau potrivita pentru a-si cheltui bogatia era sa-si celebreze arta si cultura cu tatuaje in stil japonez. Frumusetea acestor imagini era considerata o recompensa pentru lungul si durerosul proces al tatuarii. Genul de arta japoneza a tatuarii atat de populara la acel timp era cunoscut sub numele Horimono s-au Irezumi. Era de fapt o ramificatie a artei gravurii in lemn numita ukiyo, la fel de populara.

Arta tatuajului din perioada Edo nu folosea doar simboluri, in multe cazuri o intreaga pictura sau gravura erau reproduse pe corp. Acest tip de tatuaj era foarte frumos si deosebit. In acest timp cei mai buni artisti tatuatori au devenit faimosi, multi dintre ei orietandu-se spre tatuaj ca o completare a carierei artistice. Adeseori acelasi artist ce a executat un superb peisaj pe panza sau hartie era capabil sa-l reproduca si sub forma de tatuaj. Putini oameni de astazi au norocul sa aiba tatuaje tradiditionale japoneze in stil Horimono. Judecand dupa frumusetea tatuajelor in acuarela si cea a gravurilor in lemn ce astazi mai exista, aceste tatuaje trebuie sa fi fost uluitoare. Astazi insa multi dintre noi prefera tatuajele continand simboluri mai degraba, decat imagini complexe si aici intra in scena tatuajele de tip kanji.
Acestea sunt de fapt caracterele japoneze, fiecare dintre ele fiind atat un fonem cat si un simbol. Acest tip de tatuaje sunt foarte populare astazi, probabil mai populare printre occidentali decat printre japonezi. Este usor de vazut de ce: tatuajele kanji sunt mici insa de efect, compacte si elegante, un tatuaj kanji fiind modalitatea perfecta de a afirma ceva cu ajutorul artei, o modalitate moderna si bogata in semnificatii. Tatuajul kanji, probabil, mai are pana sa-si atinga maxima popularitate.

Tatuajul - scurta istorie

Primele manifestari a ceea ce numim astazi ‘body art’ au aparut, cu aproximativ 12.000 de ani i.Hr.: cei care aveau rani pe corp, incercau sa le vindece prin frecarea cu cenusa. In urma cicatrizarii zonelor afectate ramaneau urme negre, asemanatoare unor desene.
Inscriptiile pe piele si autoprovocarea cicatricilor au devenit in scurt timp o traditie puternic incarcata simbolic, reprezentand, fie statutul social, fie apartenenta la un anumit grup sau starea de doliu.

Nu se cunoaste exact unde au fost primii oameni tatuati de pe planeta, inca se dezbate aceasta problema, ultimele descoperiri ne indreptandu-ne catre Egipul antic si poporul eschimos. Tatuajele difera de la o populatie la alta dar ideea ramane aceeasi…cei tatuati erau o clasa privilegiata, tatuajul ingaduindu-le sa se identifice cu anumite animale, urmarind in primul rand dobandirea virtutilor intruchipate de ele, fapt care este deopotriva o manifestare a puterii ceresti si o emblema tribala. Astfel, la majoritatea popoarelor, conducatorii din timpuri stravechi aveau diverse tatuaje pe corp reprezentind numele persoanei in cauza, plante sau animale sacre pentru poporul respectiv, dar cele mai multe cuprindeau simbolul totemic care arata descendenta persoanei in cauza.
La eschimosi femeile erau tatuate pe fata ca semn de frumusete, prin trecerea unui os subtire de peste imbibat in grasime de foca si funingine. In Australia, maori, nativii din Noua Zeelanda aveau aproape tot corpul acoperit cu tatuaje, inclusiv fata cu modele geometrice si spirale trasate pe liniile energetice ale pielii. Se stie ca primele tatuaje se faceau zgariind pielea pe conturul desenului, peste care se turna smoala fierbinte. Mai des folosit era sistemul de intepare a pielii. Polinezienii intepau pielea cu dinti de rechin, inmuiati in vopsea, in Japonia, acele ascutite erau confectionate din cochilii de scoici.

In anul1876 Thomas Alva Edison patenteaza prima masina de tatuat. Aceasta era o masina ce avea ca baza un motoras electric. Dupa primul razboi mondial tatuajul a capatat o larga raspandire. Asa ca tatuajul nu este o moda ci o forma de eliberare initiatica subconstienta de cele mai multe ori.Nici poporul roman nu face exceptie, marile familii domnesti Basarabii si Musatinii, cu toate ramurile lor descendente isi insemnau copii cu simbolul dinastic. De asemenea, in Asia tatuajele au fost si sint la mare prêt, in Thailanda existand un templu dedicat tatuajelor.
In secolele al XVI-lea si al XVII-lea, marinarii au fost cei care au adus tatuajul in Europa, iar in Statele Unite tatuajele au continuat sa faca deliciul matelotilor pana in secolul al XX-lea, cand sensul lor a luat o noua turnura.
Dupa Al Doilea Razboi Mondial, obiceiul a devenit cu atat mai blamat cu cat era asociat delincventei juvenile si stilului ‘biker’. In cultura americana, in general, tatuarea pielii nu era foarte apreciata. In anul 1961, izbucnirea unor epidemii de hepatita si a unor forme de intoxicatii ale sangelui, a dus la interzicerea practicii in mai multe zone.
Desi existau saloane dotate cu instrumentele necesare realizarii tatuajelor, putini le utilizau in mod corespunzator. In plus, presa bombarda pe buna dreptate, publicul cu informatii denigratoare pe aceasta tema.

Tot in acea perioada, perspectivele s-au schimbat radical, odata cu aparitia lui Lyle Tuttle, cel care a reusit sa foloseasca influenta mediatica pentru a aduce in plan pozitiv imaginea peiorativa sub care se afla arta ‘decorarii pielii’. El a tatuat corpurile unor celebritati ale vremii, in principal femei, pe care le-a adus apoi in lumina reflectoarelor. Initiativa a fost un succes, de vreme ce marile reviste si posturi de televiziune il abordau frecvent pentru a oferi publicului diverse informatii despre tatuaje.
La inceputul anilor ‘90 se producea o renuantare a fenomenului, iar semnificatia tatuajelor s-a redus la mercantilism intr-o societate care parea ca se indreapta cu pasi repezi spre desacralizare. Astazi, traditia revine cu forte noi sub forma unui trend in continua dezvoltare. Desi amatorii moderni nu sunt motivati de aceleasi principii pe care le aveau in vedere pasionatii erei de inceput a tatuajelor, inca se tine cont de o parte a simbolisticii antice.
Astazi nimic nu mai e la fel… Din era rock tatuajele au pasit spre noi orizonturi si momentan sunt preferate de tot mai multe celebritati pop & rap.

In Siberia a fost descoperit un mormant din gheata cu o femeie tatuata vechi din: 2500 inainte de Christos.
In zilele noastre partea artistica a tatuajului a luat o directie de nevisat acum 20-30 de ani in urma. S-a ajuns la creatii greu de redat chiar si pe o panza cu pensula.

Astronomii au descoperit un sistem solar identic cu al nostru


Cinci mii de ani lumina ne desparte de cel mai apropiat sistem solar identic cu cel in care se afla Terra, anunta Martin Dominik, cercetator la Universitatea St Andrews.
Pana in prezent, astronomii au identificat doua planete asemanatoare cu Jupiter si Saturn, ambele orbitand in jurul unei stele de doua mai mica decat Soarele. Oamenii de stiinta considera ca acesta este doar inceputul si ca exista o posibilitate destul de mare ca in indepartatul sistem solar sa existe si planete capabile sa sustina viata.„Se pare ca planetele respective s-au format in acelasi mod in care s-au format si cele din sistemul nostru solar. In acest caz putem confirma faptul ca galaxia in care se afla Terra nu este unica”, subliniaza Dominik.Noul sistem, botezat OGLE-2006-BLG-109L, se afla la circa 5000 de ani lumina de Pamant, iar faptul ca ca are mai mult de o planeta, reprezinta o caracterisitica rara, doar 10% dintre sistemele descoperite pana acum prezentand aceasta particularitate.„Deocamdata, tehnologia actuala nu ne permite sa avansam atat de repede pe cat ne-am dori. Ne asteptam insa ca prima planeta locuibila sa fie descoperita peste numai cativa ani”, concluzioneaza Martin Dominik.