duminică, 28 februarie 2010

5 SFATURI PENTRU A OBTINE UN ASPECT SANATOS AL PIELII

Nu este nimic neobisnuit in faptul ca vreti sa aveti o piele mai sanatoasa si mai tanara. In plus de faptul ca iti creste increderea in tine, pielea sanatoasa este un indicator pentru un corp sanatos. Asa ca daca scopul dumneavoastra este sa aveti o piele cat mai sanatoasa, aveti aici cateva sfaturi pentru a a avea cea mai sanatoasa piele.

Sfatul 1 – folositi produse cu factor de protectie solara
Soarele poate fi un factor foarte deteriorant pentru pielea dumneavoastra. De fapt cauza cea mai importanta a imbatranirii premature. Asa ca ar fi bine sa va protejati intodeauna.
O buna regula de urmat in cazul in care o sa stati in soare mai mult de 20 de minute, ar rebui sa va protejati pielea cu crème protectoare. Acest lucru va va proteja impotriva soarelui, hidratand si pielea in acelasi timp.
Ideal ar fi sa folositi o crema cu SPF de minimum 15. Daca folositi machiaje destul de des ar trebui sa incercati sa folositi branduri care au incluse si formule SPF. Nu uitati, n-ar trebui sa va sacrificati sanatatea pe termen lung pentru frumusete.
Sfatul 2 – mancati cat mai sanatos
Marea parte a procesului de ingrijire a pieli este de fapt un proces intern. Asa ca in loc sa pierdeti timp pretios pentru alegerea unei crème cat mai bune, ar trebui sa va faceti mai multe griji despre ceea ce o sa intre in corpul dumneavoastra.
Daca va hraniti corect corpul si beti multa apa, pielea dumneavoastra o sa arate foarte bine. Insa daca mancati cat mai sarac si va deshidratati cu sucuri si cu cafele, acest lucru o sa se vada pe pielea dumneavoastra.
Exista o varietate de mancaruri care va poate ajuta sa aratati mai tanara si mai sanatoasa. Aceste mancaruri includ painea din cereale pentru eliminarea radicalilor liberi, ovazul pentru un aspect tanar al pielii, o multime de vitamine (A, B, C, D, E) pentru marirea regenerarii celulare, carnuri si peste pentru amino acizii esentiali.
Sfatul 3 – Beti cat mai multa apa si faceti cat mai multa miscare

Combinatia dintre consumarea unei cantitati cat mai mari de apa si transpirarea acesteia este o foarte buna metoda de eliminare a toxinelor din corp. In timp ce faceti exercitii fizice pielea dumneavoastra elibereaza apa sub forma de tranpiratie pentru a scapa si de anumite bacterii care sunt periculoase pentru piele. Apoi pentru a hidrata pielea si a o mentine tanara veti fi nevoiti sa consumati alta cantitate de apa pentru a relua procesul de mai sus.
Bautul apei ajuta si la mentinerea hidratarii pielii si la hranirea acesteia. Deoarece deshidratarea si hranirea deficienta poate cauza riduri, bautul apei este cheia mentinerii pielii cat mai tanara.
Daca o sa urmati acesti 3 pasi simpli, o sa fiti pe drumul cel bun in mentinerea unui pieli sanatoase si tinere.
Sfatul 4 – renuntati la fumat
Fumatul grabeste procesul de imbatranire atat intern cat si extern. Plamanii si organele va sunt coplesite de placi si tar in timp ce dintii se pateaza iar pielea ingalbeneste.
Fumatul nu numai ca introduce toxine in corp, dar mai si opreste furnizarea oxigenului in corp, cauzand moartea celulelor si implicit accelerarea procesului de imbatranire.
Sfatul 5 – incercati administrarea de suplimente de calciu
Calciul este elementul critic pentru sanatatea oaselor si a unui corp puternic. Pentru a evita transformarea oaselor in unele fragile sau pentru a evita schilodirea corpului de catre osteoporoza, incercati sa mancati o dieta bazata pe vegetale si pe lactate.

Niciun comentariu: