marți, 26 ianuarie 2010

Manichiura perfecta

Lungi, scurte, patrate, rotunde, verzi sau albe, unghiile tale pot sa arate fix cum vrei tu, daca le oferi atentia necesara. Sunt cativa pasi peste care nu poti sari atunci cand iti faci o manichiura – si cativa optionali, pe care ii pui in practica atunci cand vrei ca manichiura ta sa fie intr-adevar perfecta.

Bineinteles, presupunem ca deja ai renuntat la prostul obicei de a-ti roade unghiile sau de a-ti rupe pielitele pe marginea degetelor. Asadar, care sunt pasii ce trebuie urmati pentru o manichiura perfecta?
Cum sa iti faci acasa manichiura de salon
In primul rand, cuticulele. Nu mai suntem pe vremea lui Ceasca, atunci cand toata lumea isi taia cuticulele pentru ca nu exista alternativa (ba de fapt exista, si anume sa nu le tai), si exista tot felul de metode si alifii moderne care ne sar in ajutor. Exista solutii care “topesc” cuticulele, astfel incat nu mai e necesara inmuierea in prealabil (ca de ex. Instant cuticle remover de la Sally Hansen de care personal sunt foarte multumita). Exista uleiuri si creme care inmoaie si faciliteaza procesul de curatare. Sau pur si simplu apa si putin gel de dus hidratant. Indiferent de alegere, dupa inmuierea cuticulelor, acestea trebuie impinse (cu un betisor de lemn preferabil) catre baza. Un pas optional ar fi aplicarea Vitaminei E pe unghii si cuticule si masajul acestora timp de 2-3 minute.

Dupa eliminarea excesului de ulei, urmeaza forma unghiei. Cu o pila de o duritate potrivita unghiilor (se gasesc pile dure, cu duritate medie sau slaba – primele sunt pentru unghii false, cele medii pentru unghii naturale si fara probleme, iar ultimele sunt pentru unghiile moi, care se exfoliaza foarte usor) se da forma dorita, pilind, pe cat posibil- intr-un singur sens- pentru a evita exfolierea. Dupa pilire se poate utiliza un buffer pentru a elimina toate reziduurile si a finisa. Se poate trece apoi la aplicarea ojei.

Pentru ca oja sa reziste pe unghii (daca te astepti sa reziste doua saptamani iti poti lua gandul – de fapt, eu nu pot sa concep ideea de a-ti face manichiura de doua ori pe luna), e indicata folosirea unei baze si a unui top. Baza ajuta la aderenta si protejeaza unghia, astfel incat, atunci cand folosesti o oja inchisa la culoare, sa nu ramana urme cand renunti la ea, iar topul ajuta la rezistenta in timp, impiedicand plesnirea.

E preferabil sa aplici baza, doua straturi de oja, apoi top coat-ul, asteptand intre fiecare lacuire uscarea straturilor precedente, pentru a evita formarea bulelor de aer. La sfarsit poti folosi picaturi pentru uscare rapida- sau spray.


Manichiura perfecta, pentru a ramane perfecta, trebuie refacuta cel putin o data pe saptamana.

















Niciun comentariu: