marți, 12 ianuarie 2010

Tatuajul henna (mehndi)


Nu esti pregatit pentru un tatuaj? Incearca tatuajul cu henna. Tatuajele henna numite si mehndi, sunt un tip de decoratiuni corporale temporare dezvoltate in India. Aceasta arta traditionala nu a fost interpretata ca fiind tatuaj, pana de curand.A fost inteleasa mai degraba ca fiind o cosmetizare,o decorare a corpului pentru ocazii speciale precum nuntile. Oricine a avut ocazia sa vada un desen traditional mehndi, poate sa admita caracterul complicat si socant al desenului. Cele mai comune locuri pentru desenele mehndi sunt mainile si picioarele. Unii artisti folosesc instrumente speciale, dar altii sunt capabili sa deseneze aceste modele si sa aplice henna doar cu mainile.

Henna este o pulbere naturala folosita si pentru a colora parul.Cand este fabricata sub forma unei paste si aplicata pe piele, lasa in urma o culoare.Aceast dispare in decurs de zile sau saptamani, in functie de produsul folosit, unele fiind substantial mai puternice decat altele. Astazi,odata cu cresterea in popularitate a tatuajelor, tatuajele cu henna si-au gasit o noua aplicabilitate. Cu un produs hena se poate obtine un tatuaj temporar ieftin, nedureros si care sa para real. Insa, problema cu multe tatuaje din henna este aceea ca sfarsesc a fi estompate in culori, cu linii neclare si care se decoloreaza rapid. Depinde, se pare, de tipul produsului folosit.
In timp ce unii oameni opteaza pentru tatuajul traditional mehndi, exista si multe alte posibilitati.Se poate alege un tatuaj foarte apropiat de unul real, doar ca va fi de nuanta maro. De exemplu, desenele celtice sau tribale sunt foarte populare. Interesant, unii oameni opteaza pentru imagini crestine tatuate cu henna, fiind mai putin probabil ca un tanar crestin sa aleaga un tatuaj permanent. O alta inovatie este amplasamentul acestor tatuaje cu henna. Ca si in cazul tatuajelor reale, sunt preferate bratele,umerii si regiunea gleznelor.Desenul este executat de un artist tatuator,pasta fiind lasat sa se usuce pana se desprinde singura, lasand la vedere desenul de dedesubt.
Pentru artistii tatuajului, tatuajele cu henna probabil nu vor inlocui niciodata tatuajul real. Daca cineva nu este hotarat, sau este minor sau vrea sa vada cum ar arata un tatuaj real intr-un anumit loc de pe piele ,tatuajul cu henna este amuzant, ieftin si fara durere.
Henna neagra este un nume dat unui colorant toxic ce se adauga in henna pentru a o face neagra. Produsul ce se adauga se numeste parafenylenediamina (PPD) si este folosit in mod traditional in vopselele pentru par. Problema este ca organismul uman este in mod natural alergic la acesta putand aparea reactii severe alergice si cicatrici permanente.

Niciun comentariu: