marți, 12 ianuarie 2010

Tatuajul irlandez


Tatuajele irlandeze cunosc o mare varietate de stiluri, tragandu-se din variatele si bogatele traditii artistice ale culture irlandeze. Irlandezii au o cultura foarte bogata si plina de culoare, tatuajul irlandez reflectand intreaga sa varietate. De la tatuajele celtice la clasica inima lui Claddagh si tatuajele religioase precum crucea celtica, aceste tatauaje sunt o importanta modalitate de a celebra cultura irlandeza si pe cea celtica.
Cultura irlandeza este rezultatual mai multor influente distincte, acestea fiind reflectate in tatuajul irlandez.Cea mai timpurie dar si cea mai puternica influenta este cea a culturii celtice. Celticii au fost un popor stravechi care odinioara au trait de-a lungul intregii Europe, stabilindu-se, in final, in insulele britaniceIn perioada imperiului roman timpuriu celtii posedau o fabuloasa arta corporala, constand in frumoase si complexe imagini stilizate inspirate din natura. Cel mai popular tip de tatuaj irlandez este cel celtic. Acesta se preteaza perfect tatuajului lucrat in culoare neagra.
Irlandezi sunt constienti de mostenirea celtica, celebrand-o intr-o diversitate de modalitati. Multi irlandezi sunt, de asemenea, si foarte religiosi, existand un mare numar de tatuaje religioase reprezentative pentru cultura religioasa. Catolicii irlandezi sunt buni cunoscatori ai vietilor sfintilor si, desi, tatuajele cu sfinti mai degraba sunt tipice tatuajului Hispanic, gasim destule asemenea imagini si in cadrul tatuajului irlandez, incluzand aici si frumoasa cruce celtica, ce reprezinta un amalgam de imagistica celtica si crestina.Tatuajul irlandez reflecta, de asemenea si folclorul, aflat in legatura cu traditiile atat celtice cat si cele crestine,dar distinct fata de ambele.Acest tip de tatuaje constau din imagini considerate tipic irlandeze precum: trifoiul alb, spiridusul, sau cupa de aur de la capatul curcubeului.Acest tip de tatuaje dovedesc o atractie continua,precum clasicul tatuaj inima lui Claddagh sau imaginea constand dintr-o inima, doua maini si o coroana. Posibil sa fi vazut aceasta inima pe o bijuterie, fiind vorba despre popularul inel irlandez.Irlandezii sunt foarte patrioti; intr-un mod mai degraba sentimental si foarte atasati de propria lor cultura fapt ce explica popularitatea in crestere a tatuajului irlandez.

Niciun comentariu: