marți, 12 ianuarie 2010

Tatuajul Tribal




Tatuajele tribale au fost in voga pana de curand, mai exact pana in deceniul trecut si este usor de inteles de ce.Ele au un impact vizual extrem de pronuntat, liniile groase de culoare neagra si curbate facandu-le pretabile majoritatii locatiilor standard ale tatuajelor, precum bratul, pieptul, sau spatele inferior.Tatuajele tribale nu sunt in general strict asociate cu un trib anume, desi aspectul lor denota cu certitudine influenta polineziana si maori. Mai degraba in tribale sunt mai multe motive, nu doar pentru ca le evoca tatuajul tribal a anumitor triburi, dar si pentru ca imprumuta un aer oarecum fioros si cutezator celui ce le poseda, acestea fiind unele dintre functiile tatuajului tribal.
Pana intr-un anumit punct, tatuajul tribal se prezinta sigur pe sine este o caracteristica proprie a tatuajului tribal aceea ca o linie relativ simpla si necomplicata cu o line curba care tinde sa arate bine, uneori doar prin ele insele.Modelul de tatuaj tribal se prezinta in diferite forme. Unele dintre cele mai dese optiuni de exeplu , in tatuajul tribal al soarelui si cel al unei stele, ambele prezentand aceste elemente ale naturii intr-un mod foarte socant si stilizat. Exista multe versiuni ale soarelui tribal, multe dintre acestea reprezentand centrul soarelui ca pe o spirala. In cazul ambelor modele, cel al soarelui si al stelei, decoratia ce inconjoara elementul central este cea care confera aspectul tribal. Odata ce sunt observate aceste formatiuni curbe si punctiforme fiind usor identificabile respectivele tatuaje ca fiind tribale.In general, tatuajele tribale denota o energie masculina datorita liniilor apasate si groase. In acelasi timp, sunt versatiile tinzand sa arate foarte bine si pe femei, acestea chiar de statura mica si aspect foarte feminin. Probabil este vorba de efectul de contrast.In ultimii ani cateva modele de tatuaj tribal au evoluat in sensul ca au devenit feminine prin excelenta. Pastreaza aceleasi caracteristici tribale usor de recunoscut, dar au tendinte de a fi mai mici si mai concentrate. Un bun exemplu ar putea fi modelul tribal al fluturelui, in special pentru glezna sau pentru umar. O versiune mai mare a acestuia poate arata foarte bine pe sptele inferior. Reprezentarea tribala a trandafirului este la fel de populara pentru aceste locatii.
Dupa cum am mai afirmat, tatuajul tribal poate avea un puternic impact chiar daca nu reprezinta in mod deosebit ceva, in ultimi ani aparand si alte modele foarte populare. Modelul tribal al ursului, raprezentand cateodata ursul intreg este o rinescenta a tatuajului indienilor nord-americani.Acesta da impresia unui totem animal sau al uni spirit protector al acestuia. Pe alta parte, tatuajul tribal al dragonului este un fel de incrucisare intre tribal si gothic; tatuajul tribal al scorpionului incadrandu-se si el foarte bine in acesta categorie. Toate aceste tatuaje tribale au o nota, intr-un fel agresiva, dar linile lor complicate le fac sa fie de asemenea foarte frumoase. Sunt purtate cel mai adesea pe brat sau pe piept, unii continandu-le cu motive tribale ce le acopera intreaga mana.

Niciun comentariu: